ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепу від «Слуг» повідомили про підозру за хабарництво на ремонті інфраструктури

Маркіян Рой

|

Правоохоронці повідомили про підозру народному депутату від партії «Слуга народу» Миколі Задорожньому за вимагання хабаря в розмірі 3,4 млн грн за не перешкоджання у проведенні ремонтних робіт об’єктів інфраструктури на Сумщині. Про це повідомляє НАБУ.

За даними Української правди в правоохоронних органах, йдеться про члена комітету Верховної Ради України з питань бюджету, голову тимчасової спеціальної комісії з питань облаштування фортифікацій та закупівлі дронів Миколу Задорожнього.

Як з’ясували слідчі, у березні 2024 року депутат висловив прохання голові сільської ради на Сумщині надати неправомірну вигоду за неперешкоджання у проведенні тендеру щодо ремонту водогону в Охтирському районі області.

За даними САП, парламентар вимагав 14% від коштів, виділених на ремонт водогону: з яких 10% призначалися йому особисто та 4% – для місцевих правоохоронців, які за це не мали чинити перешкод в освоєнні виділених коштів. За версією слідства, йдеться про 3,4 мільйона гривень.

Нардепу повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 та ч. 3 ст. 27 Кримінального кодексу України. Йому загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

Згодом в пресслужбі партії «Слуга Народу» повідомили, що народного депутата Миколу Задорожнього виключили з партії. Рішення про його виключення ухвалили на засіданні дисциплінарної комісії партії.

На час розслідування справи членство Задорожнього у фракції «Слуга Народу» призупинять, а також його виключать зі складу парламентської тимчасової слідчої комісії з питань облаштування фортифікацій та закупівлі дронів, уточнила речниця фракції Юлія Палійчук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *