ОСТАННІ НОВИНИ

Бюро спадщини очолила Стефанія Топилко

Олег Дерев'янко

|

ЛКП «Бюро спадщини» очолила Стефанія Топилко. Раніше вона працювала заступницею керівника цього комунального підприємства. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

За даними відомства, попередній директор ЛКП Павло Богайчик завершив роботу на посаді 12 липня.

Стефанія Топилко родом з міста Броди на Львівщині. У 2015 році закінчила Бродівську ЗОШ №4 з відзнакою і вступила до НУ «Львівська політехніка» на спеціальність «Будівництво та цивільна інженерія», отримавши диплом магістра у 2020 році. У 2021 році вступила на спеціальність «Право» у тому ж університеті та завершила навчання у 2022 році.

Роботу у сфері культурної спадщини розпочала у 2019 році зі стажування в управлінні охорони історичного середовища за програмою «Перший кар’єрний крок» Львівської міської ради. З грудня 2019 по жовтень 2022 року працювала там на посаді провідного спеціаліста, займаючись супроводом реставраційних робіт.

З листопада 2022 по листопад 2023 року обіймала посаду начальниці відділу науково-проєктної та науково-дослідної документації у Міністерстві культури та інформаційної політики України. У листопаді 2023 року повернулася до Львова та працювала на посаді заступниці директора ЛКП «Бюро спадщини».

«Ми плануємо активно працювати над підвищенням обізнаності громадськості про нашу культурну спадщину, залучати більше молоді до проєктів з її збереження та відновлення. Також плануємо розширювати нашу співпрацю з міжнародними партнерами для впровадження міжнародних практик у сфері охорони спадщини», – поділилася Стефанія Топилко.

Нагадаємо, рішення про реформування ЛКП «Археологічно-архітектурна служба м. Львова» у Бюро спадщини прийняв виконавчим комітет Львівської міської ради 20 грудня 2019 року. підприємство очолив Павло Богайчик.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *