ОСТАННІ НОВИНИ

Столтенберг відповів, чи збиватиме Польща ракети над Україною

Олег Дерев'янко

|

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що політика НАТО щодо участі у війні України з росією залишається незмінною, і Польща не збиватиме ракети над Україною. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Столтенберга в інтерв’ю телемарафону.

«НАТО буде підтримувати Україну і ми зараз збільшили свою підтримку, зокрема коштом різних систем ППО. Звісно, F-16 також є важливим в цьому контексті. Ми надамо і більше наземних систем ППО і боєприпаси до тих, які є», – сказав він.

Проте, відповідаючи на питання, щодо того, щоб Польща могла збивати російські ракети над територією України, генсек заявив, що цього не буде.

«Політика НАТО незмінна – ми не будемо брати участь в цьому конфлікті, ми не станемо його частиною», – наголосив Столтенберг.

Як повідомляв Львівський портал, 8 липня президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск підписали двосторонню безпекову угоду між державами. Вона вперше з-поміж уже підписаних угод передбачає можливість перехоплення ракет і дронів у повітряному просторі України, випущених у напрямку Польщі.

Після підписання безпекової угоди Туск заявив, що Польща залучить союзників по НАТО для обговорення можливого збиття російських ракет і дронів над територією України.

За словами міністра національної оборони Польщі Владислава Косіняк-Камиша, Україна тривалий час висловлювала сподівання на участь Польщі у захисті її повітряного простору, але Варшава не буде одноосібно ухвалювати відповідні рішення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *