ОСТАННІ НОВИНИ

Польща не збиватиме російські ракети над Україною без рішення НАТО

Наталя Дуляба

|

Польща не буде збивати російські ракети, які летять через Україну в її напрямку, якщо не буде відповідного рішення на рівні НАТО. Про це у коментарі Польському радіо сказав міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, повідомляє Суспільне.

За його словами, Україна тривалий час висловлювала сподівання на участь Польщі у захисті її повітряного простору, але Варшава не буде одноосібно ухвалювати відповідні рішення.

«Якщо Альянс не ухвалює таких рішень, то Польща в жодному разі не повинна одноосібно приймати такі рішення», – сказав міністр.

Косіняк-Камиш додав, що такого консенсусу в НАТО немає і вказав на позицію Білого дому, який заявив, що не хоче ескалації конфлікту.

«Звичайно, існують інші процедури щодо ракет на території республіки. Тоді це наше рішення», – зазначив він.

Як повідомляв Львівський портал, 8 липня президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск підписали двосторонню безпекову угоду між державами. Вона вперше з-поміж уже підписаних угод передбачає можливість перехоплення ракет і дронів у повітряному просторі України, випущених у напрямку Польщі.

Після підписання безпекової угоди Туск заявив, що Польща залучить союзників по НАТО для обговорення можливого збиття російських ракет і дронів над територією України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *