ОСТАННІ НОВИНИ

Щодня дані в «Резерв+» оновлюють до 100 тисяч військовозобовʼязаних, — Міноборони

Наталя Дуляба

|

Через застосунок «Резерв+» щодня дані оновлюють по 90-100 тисяч військовозобовʼязаних українців. Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Такі показники посадовиця назвала «рекордними».

«Новий рекорд доводить, що попри всю дезінформацію та класичну недовіру до нового, наші громадяни цифровізуються і все більше відчувають користь і зручність таких інструментів як Резерв+», — прокоментувала Катерина Черногоренко.

Загалом дані оновили вже більше 3,2 мільйона військовозобовʼязаних українців, 2,7 мільйона з них зробили це саме через «Резерв+».

При цьому заступниця міністра оборони наголосила, що ніхто з тих громадян, які оновили дані онлайн, не отримали повісток.

«Мільйони людей вже виконали вимогу оновити дані, і їм не знадобилося для цього стояти в чергах чи прокидатися о 5 ранку. Навіть якщо ваш документ з якихось причин не сформувався, ви все одно вже виконали основну вимогу — оновити дані. Не чекайте останніх днів, коли навантаження на систему буде найбільшим», — підкреслила вона.

Нагадаємо, з 18 травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію, який передбачає, що всі військовозобов’язані українці повинні оновити свої дані протягом 60 днів, тобто включно до 16 липня.

Зробити це можна безпосередньо у територіальних центрах комплектації, через ЦНАП або через застосунок «Резерв+». При цьому у ТЦК відкрили попередній онлайн-запис.

З 19 червня у «Резерв+» також запустилиелектронний військово-обліковий квиток. QR-код з’являється після оновлення даних і згенерує всю інформацію щодо військовозобовʼязаного. Він має таку ж юридичну силу, як і паперовий документ.

Також у застосунку вже відображаєтьсяактуальний статус бронювання від мобілізації. Його станом на кінець червня мають 340 тисяч українців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *