ОСТАННІ НОВИНИ

Канада виділить понад 280 млн дол. на навчання українських пілотів

Ольга Денисяка

|

Канада оголосила про виділення 389 мільйонів канадських доларів (понад 280 млн доларів США) на навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Як пише Європейська правда, про це повідомляє офіс премʼєра Канади Джастіна Трюдо.

Згідно із заявою, ці кошти будуть спрямовані на підтримку підготовки пілотів Збройних сил України (ЗСУ), а також на забезпечення критично важливого обладнання для безпечної експлуатації Україною винищувачів F-16.

В офісі Трюдо також розкрили вміст раніше оголошеного пакета військової допомоги Україні.

«Це включає майже 444 млн для Міністерства оборони Канади на підтримку витрат на військову техніку, допомогу й навчання ЗСУ, а також понад 56 млн для Цільового фонду Комплексного пакета допомоги НАТО для України, щоб допомогти відновити український сектор безпеки й оборони та сприяти переходу України до повної оперативної сумісності з НАТО», – йдеться у повідомленні.

Напередодні Трюдо анонсував новий, додатковий пакет військової підтримки для України в обсязі 500 мільйонів канадських доларів (понад 350 млн доларів США).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *