ОСТАННІ НОВИНИ

Сім’ї, які постраждали від атаки по «Охматдиту», отримають виплати, – Шмигаль

Маркіян Рой

|

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що кожній сім’ї з дітьми, яка постраждала від російської атаки 8 липня, буде виділено допомогу в розмірі 10 тис. 800 грн на кожного члена сім’ї.. Про це він  повідомив на засіданні уряду.

«Кожній родині з дітьми, яка постраждала від вчорашньої атаки, разом з ЮНІСЕФ буде виділена допомога у розмірі 10 тис. 800 грн на кожного члена родини», – йдеться в повідомленні.

За словами Шмигаля, президент України Володимир Зеленський поставив завдання якнайшвидше знайти локацію для переїзду лікарів і пацієнтів зі зруйнованих корпусів «Охматдиту».

«Такі локації вже знайдено. Це Київські обласні клінічні лікарні №1 і №2. Надаємо відповідне доручення про початок переміщення. Важливо, щоб на новому місці діти отримали весь необхідний комплекс медичних послуг», – додав він.

Також  Денис Шмигаль повідомив, що уряд виділив 100 мільйонів гривень на відновлення «Охматдиту».

Нагадаємо, зранку 8 липня російські війська здійснили масовану ракетну атаку, випустивши по Україні 38 ракет, в тому числі й «Кинджалів». Під ударом опинились Київ, Кривий Ріг, Дніпро та Донеччина.

У Києві рашисти влучили у дитячу лікарню, офісну будівлю та житлові будинки. Під завалами «Охматдиту» були люди, уламки взялись розбирати не лише профільні служби, а й медики та прості мешканці.

Слідчі встановили, що по дитячій лікарні рашисти цілеспрямовано вдарили крилатою ракетою Х-101. На місці вже знайшли відповідні уламки.

Через атаку на «Охматдит» Україна 9 липня скликає засідання Радбезу ООН.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *