ОСТАННІ НОВИНИ

Україна не буде поступатися територіями росії, хоч і прислухається до порад щодо миру, – Єрмак

Олег Дерев'янко

|

Україна не готова йти на компроміс з росією щодо територіальних поступок заради припинення війни, однак готова прислухатися до порад щодо встановлення «справедливого миру». Про це заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак журналістам у Вашингтоні, пише Reuters.

Під час візиту у Вашингтон Єрмак зазначив журналістам, що Київ прислухається до будь-яких порад щодо досягнення «справедливого миру» у війні.

«Але ми не готові піти на компроміс щодо дуже важливих речей і цінностей … незалежності, свободи, демократії, територіальної цілісності, суверенітету», – підкреслив він.

На запитання, як Україна оцінює можливості Трампа щодо вирішення війни, Єрмак відповів: «Чесна відповідь – не знаю. Подивимося».

Він також заявив, що Україна лобіюватиме нову адміністрацію США, щоб вона продовжувала надавати підтримку, додавши, що Україна отримала підтримку обох партій у Вашингтоні, а опитування показали, що більшість американців все ще підтримують Україну після двох років війни.

«Це буде … рішення американського народу. Ми будемо поважати цей вибір», – зазначив Єрмак про президентські вибори 5 листопада.

Раніше Зеленський казав, що умови Володимира Путіна є ультиматумом, якому не можна довіряти. Лідера росії він порівняв з очільником нацистської Німеччини Адольфом Гітлером.

Як повідомляв Львівський портал, 14 червня напередодні Саміту миру російський диктатор Владімір Путін знову повторив, що нібито «готовий до мирних переговорів», але для цього Україна має вивести свої війська з усіх окупованих росіянами регіонів, які Кремль вважає територією РФ, а також відмовитись від вступу до НАТО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *