ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський: ультиматум Путіна – це новий нацизм

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський назвав ультиматумом пропозиції Владіміра Путіна про припинення війни на його умовах, а такі дії – відродженням нацизму. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Що я можу сказати? Ці повідомлення є ультимативними, вони нічим не відрізняються від інших ультиматумів, які він робив раніше», – заявив Зеленський в інтерв’ю італійському новинному телеканалу Sky TG24.

«Зараз ми бачимо, що те, що він робить, – це відродження нацизму. Це нова хвиля цього нацизму, російського нацизму. Він хоче, щоб ми відмовилися від наших окупованих територій, але він також хоче і наших неокупованих територій. Він розповідає про регіони нашої країни і не має наміру зупинятися. Замороженого конфлікту не буде», – додав український президент.

За його словами, «це те саме, що зробив Гітлер, коли казав: дайте мені частину Чехословаччини, і все закінчиться тут».

«Але ні, це брехня, історична брехня. Потім була Польща, потім окупація всієї Європи. Ви знаєте, що ця хвиля нацизму ніколи не припиняється… Не варто довіряти цим повідомленням, адже Путін іде тим самим маршрутом. Сьогодні він говорить про чотири регіони, раніше говорив про Крим і Донбас… Його не хвилює, що відбувається з людьми, це нове обличчя нацизму», – додав Зеленський.

Як повідомляв Львівський портал, 14 червня напередодні Саміту миру російський диктатор Владімір Путін знову повторив, що нібито «готовий до мирних переговорів», але для цього Україна має вивести свої війська з усіх окупованих росіянами регіонів, які Кремль вважає територією РФ, а також відмовитись від ступу до НАТО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *