ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові учні старших класів вивчатимуть «Захист України» у центрах національно-патріотичного виховання

Олег Дерев'янко

|

З вересня 2024 року всі учні 10-11 класів Львова будуть вивчати «Захист України» у центрах національно-патріотичного виховання. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

«Минулого року у серпні за 2 дні до початку навчального року ми відкрили перший центр національно-патріотичного виховання оновленого формату. Станом на зараз таких центрів у Львові вже є 10. Впродовж літа ми завершимо облаштування ще 4 центрів, відтак з початку нового навчального року всі учні 10-11 класів Львова будуть вивчати «Захист України» у центрах національно-патріотичного виховання. Це абсолютно інший підхід і якісна альтернатива викладання предмета “Захист України”», – розповів начальник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк.

Місто організовує різноманітні заходи для зацікавлення молоді у патріотичному вихованні, серед яких вишколи в Карпатах та теренова гра з залученням Пласту до річниці смерті Романа Шухевича біля зруйнованого музею в Білогорщі.

Кожен навчальний заклад Львова приділяє значну увагу патріотичному вихованню, проводячи свої окремі події: літературні вечори, вистави, зустрічі із захисниками України та ветеранами, які проходять реабілітацію у центрі «Незламні» тощо.

Нагадаємо, перший центр військово-патріотичного виховання, спортивної підготовки та самозахисту у Львові запрацював на вул. Замкненій ще у травні 2023 року.

У першій половині дня тут викладатимуть предмет «Захист України» для старшокласників, а в другій половині заклад є відкритим для всіх охочих.

Загалом при школах у Львові планують відкрити 12 центрів національно-патріотичного виховання (по два у кожному районі).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Роман Балук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *