ОСТАННІ НОВИНИ

Працюємо над постачанням ще кількох Patriot, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Україна зараз працює з західними партнерами щодо постачання ще кількох систем ППО Patriot. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні 20 червня.

Глава держави подякував Румунії на за рішення передати Україні систему Patriot. Він відзначив, що це є «сильним кроком», який дасть більше безпеки, в тому числі й для самої Румунії, Молдови інших сусідів України.

«Ми зараз здатні перемогти імперські амбіції Росії, і це поверне спокій та впевненість усій нашій Європі. Ми працюємо з командою щодо постачання ще кількох “петріотів”», – додав Володимир Зеленський, але в деталі вдаватися не став.

Нагадаємо, 20 червня стало відомо, що Румунія погодила передачу Україні своєї системи ППО Patriot. Раніше президент Клаус Йоганніс заявляв, що готовий обговорювати таку ініціативу.

Тим часом Білий дім також підтвердив, що США нададуть пріоритет постачанню Україні ракет до Patriot і NASAMS перед іншими державами, які зробили відповідні замовлення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *