ОСТАННІ НОВИНИ

До експлуатації в ЗСУ допустили більше десятка нових одиниць артилерії

Наталя Дуляба

|

Із початку 2024 року до експлуатації у Збройних Силах України допустили більше десятка одиниць артилерії. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві оборони.

Так, за час повномасштабного вторгнення РФ, тобто майже за два з половиною роки, оборонне відомство кодифікувало та допустило до експлуатації в підрозділах Сил оборони України близько 40 зразків артилерійського озброєння: реактивні системи, гаубиці, міномети. Більше десятка з них – із початку 2024 року.

Йдеться як про артилерійську зброю іноземного виробництва, так і вітчизняного. Зокрема, на озброєнні ЗСУ зараз є бойові машини реактивної артилерії М142 HIMARS, М270 MLRS, RM-70 VAMPIRE, MARS-II, самохідні гаубиці, CAESAR, KRAB, PzH2000, М109, гаубиці М777 і L119 та інші.

Крім того, Міноборони кодифікувало і допустило до експлуатації ще й близько півтора десятка зразків мінометів різних калібрів. Майже половину з них – цьогоріч. Це зразки, що надходять від закордонних партнерів як військово-технічна допомога, а також продукція вітчизняних зброярів.

Довідково: кодифікація і подальший допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НАТО дозволяє закуповувати його за кошти з державного бюджету для підрозділів Сил оборони України.

Нагадаємо, арсенал Збройних Сил України поповнили більше ніж 25 зразками мінометів і гранатометів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *