ОСТАННІ НОВИНИ

На озброєнні ЗСУ – більше 25 нових мінометів і гранатометів

Наталя Дуляба

|

За два роки повномасштабної війни арсенал Збройних Сил України поповнили понад 25 зразків мінометів і гранатометів вітчизняного та іноземного виробництва. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві оборони.

Так, із березня 2022 по квітень 2024 років прийнято на озброєння, кодифіковано та допущено до експлуатації у Силах оборони України більше десятка зразків мінометів різних калібрів українського та іноземного виробництва, зокрема компаній із США, Польщі, Фінляндії та інших країн.

Крім того, за ці два роки кодифіковано і прийнято на озброєння понад півтора десятка зразків ручних, автоматичних та підствольних гранатометів вітчизняного та іноземного виробництва.

«Зокрема, нині в арсеналі української армії є гранатомети виробників з Німеччини, США, Швеції та інших країн. Серед нових засобів ближнього бою – п’ять гранатометів українського виробництва, які за своїми характеристиками не поступаються іноземним зразкам», – кажуть у Міноборони.

Також дотепер до експлуатації допустили понад десяток зразків боєприпасів до гранатометів, зокрема осколково-кумулятивні та осколкові.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *