ОСТАННІ НОВИНИ

QR-код військово-облікового документу вже завантажили 62 тис. українців, – Міноборони

Олег Дерев'янко

|

Через мобільний застосунок «Резерв+» електронний військово-обліковий документ уже завантажили 62 тисячі українців. Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в етері національного телемарафону, пише Українська правда.

«Вночі, виконавши свою обіцянку, ми запустили цю можливість. Запускаємо декількома хвилями. Абсолютно всі отримають доступ до можливості генерації цього документа. Ми бачимо вже по статистиці, що успішно завантажили електронний військово-обліковий документ 62 тисячі користувачів. Це дуже великий попит буквально за декілька годин. Далі застосунок протягом декількох днів буде абсолютно доступний всім в маркетах (смартфонів, – ред.)», – зазначила Черногоренко.

Вона нагадала, що відтепер електронний військово-обліковий документ матиме таку ж юридичну силу, як і паперовий. За необхідності військовозобов’язаний зможе пред’являти документ як у застосунку у вигляді QR-коду, так і документ в роздрукованому варіанті.

При цьому журналіст зазначив, що серед його колег, які спробували завантажити QR-код, лише одиницям вдалося це зробити. Черногоренко пояснила цю ситуацію великим попитом наразі, запевнивши, що ситуація буде вирівнюватися.

Нагадаємо, з 18 травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію, який передбачає, що всі військовозобов’язані українці повинні оновити свої дані протягом 60 днів, тобто включно до 16 липня.

Зробити це можна безпосередньо у територіальних центрах комплектації, через ЦНАП або через застосунок «Резерв+». При цьому у ТЦК відкрили попередній онлайн-запис.

Станом на 17 червня свої дані через «Резерв+» оновили 1,5 мільйона людей. Це понад 15% від усіх військовозобов’язаних в Україні.

Вже 18 червня у мобільному застосунку «Резерв+» став доступний електронний військово-обліковий квиток. Тепер у ньому доступний також QR-код для зручної перевірки даних ТЦК або поліцією.

Також у застосунку хочуть ввести функцію отримання електронного направлення на проходження військово-лікарської комісії тим, хто має статус «обмежено придатний».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *