ОСТАННІ НОВИНИ

З 8 червня в Україні введуть нові графіки відключень світла

Наталя Дуляба

|

Вже зі суботи, 8 червня, у тестовому режимі по всій Україні запрацює новий порядок застосування графіків вимкнення світла. Він має забезпечити меншу тривалість знеструмлень. Про це Інтерфакс-Україна повідомив перший заступник глави Міненерго Юрій Власенко.

«Зі суботи в тестовому режимі буде запроваджено новий порядок застосування графіків погодинних відключень, згідно з яким будуть доведені ліміти, наскільки певній області потрібно “розвантажитися”. У зв’язку з чим оператор системи розподілу (обленерго) має забезпечити черги відключень таким чином, щоб використовувати виключно цей ліміт. За нашими розрахунками, кількість черг має бути меншою, а світло в будинках громадян буде більше годин», – сказав посадовець під час Години запитань до уряду у Верховній Раді 7 червня.

Власенко наголосив, що Кабмін, Міністерство енергетики та Офіс президента здійснюють постійний контроль за застосуванням графіків погодинних відключень та обмеженням потужності.

«Намагаємося постійно вдосконалювати застосування зазначених механізмів», – додав перший заступник міністра.

Як відомо, «Укренерго» щодня доводить до обленерго ліміт споживання електроенергії. Його частину відразу виділяють на роботу критичної інфраструктури, а решту вже розподіляють між споживачами.

Як повідомляв Львівський портал, через прицільні атаки Росії по енергетичних об’єктах вимикати світло у всіх областях України почали ввечері 14 травня. Графіки знеструмлень не є сталими, ситуація змінюється щодня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *