ОСТАННІ НОВИНИ

Рада ЄС схвалила конфіскацію доходів від активів Росії на користь України

Олег Дерев'янко

|

У вівторок, 21 травня, Рада ЄС схвалила передання надходжень від оподаткованих надприбутків заморожених російських активів Україні. Про це повідомляє Європейська правда.

«Рада ЄС підтвердила свою згоду на використання надходжень від знерухомлених активів Центрального банку Російської Федерації на користь України», – йдеться у повідомленні.

За даними відомства, щорічні надходження становитимуть приблизно 2,5-3 мільярди євро. 90% цих коштів буде спрямовано на військові потреби для підтримки оборони України.

Решта 10% буде використано на відновлення та реконструкцію країни.

Постійні представники країн-членів Європейського Союзу 8 травня схвалили передання надходжень від оподаткованих надприбутків заморожених російських активів Україні

Нагадаємо, що Рада Європейського Союзу 12 лютого ухвалила рішення, яке наближає створення механізму з використання надприбутків заморожених російських активів на території ЄС на користь України.

Парламент Естонії також ухвалив закон, який дозволяє використовувати заморожені міжнародними санкціями російські активи для компенсації збитків, завданих Україні війною.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *