ОСТАННІ НОВИНИ

Частині Сихова повернули гарячу воду

Наталя Дуляба

|

Мешканцям 136 будинків на Сихові на тиждень раніше відновили гаряче водопостачання після гідравлічних випробувань. Втім частина мікрорайону все ще без гарячої води. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Йдеться про подачу гарячої води споживачам ТЕЦ-1 – це Сихівський і Франківський райони. Гідравлічні випробування тут планували до 18 червня, відповідно, саме в цей день і мали повернути гарячу воду. Але для деяких мешканців це зробили раніше.

«Вже протягом учора [10 червня] вдалося подати гарячу воду до 136 будинків Сихівського району і до 81 будинку – у Франківському», – кажуть тепловики.

На Сихові, як уточняють у райадміністрації, гарячу воду повернули на вул. Чукаріна та Хоткевича, частково – на просп. Червоної Калини, вул. Кос-Анатольського, вул. Антонича, вул. Трильовського, вул. Освицьку, вул. Драгана та на вул. Вернадського.

Проте у Сихівському і Франківському районах гарячої води все ще не мають близько 500 будинків. Чи збираються їм теж швидше подати гарячу воду, аніж 18 червня, у «Львівтеплоенерго» не уточняють.

Зазначимо, що саме для споживачів ТЕЦ-1 у Львові гідравлічні випробування зазвичай тривають найдовше – 4-5 тижнів.

У Залізничному районі гідравлічні випробування завершили на кілька днів раніше ,тож всі жителі отримали гарячу воду ще 27 травня. Тоді ж гаряче водопостачання було в Галицькому районі, до 90% житлових будинків Личаківського і частини Шевченківського районів.

Станом на 11 червня із гарячою водою у Львові вже є всі мешканці Галицького, Залізничного, Шевченківського районів та понад 90% будинків Личаківського району.

Нагадаємо, гідравлічні випробування тепломереж цьогоріч у Львові стартували 13 травня. Без гарячої води більше ніж на місяць залишились мешканці Сихівського і Шевченківського районів, а жителі Залізничного району та Рясного – на два тижні.

Зазвичай гідравлічні випробування у Львові тривають близько місяця і створюють незручності для мешканців, які залишаються без гарячої води. У 2018 році львів’яни навіть створили петицію до мерії з проханням припинити довгострокові гідравлічні випробування і скоротити термін їхнього проведення всього до 7 днів.

Депутати Львівської міськради підтримали цю петицію, але фактично на терміни проведення гідравлічних випробувань так і не вплинули.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *