ОСТАННІ НОВИНИ

Макрон і Байден мають надію, що країни G7 підтримають фонд на 50 млрд доларів для України

Олег Дерев'янко

|

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що вони з президентом США Джо Байденом мають надію на підтримку країнами G7 на майбутньому саміті спеціального фонду для України на 50 млрд доларів. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

На спільній пресконференції з Байденом у Парижі Макрон заявив, що вони обговорили важливі питання, «і перше з них – Україна».

«Під час зустрічі G7 ми сподіваємося – обидва сподіваємося, що всі члени G7 погодяться на 50-мільярдний фонд солідарності для України», – сказав президент Франції.

Макрон також додав, що майбутній Глобальний саміт миру у Швейцарії буде «критичним етапом». Також лідери приділили увагу саміту НАТО у Вашингтоні в липні.

Макрон запевнив у продовженні підтримки України «так інтенсивно і так довго, як це необхідно».

«І я хотів би подякувати вам, сер, за прихильність Сполучених Штатів Америки і за нещодавно підтверджені вами рішення, згідно з якими ви стали на наш бік і зіграли вирішальну роль у цьому конфлікті. У цьому конфлікті йдеться про безпеку і стабільність Старої Європи», – зазначив він.

За словами Макрона, погляди Франції та США сходяться в тому, що стосується України.

«Що стосується українського питання, то, як я вже сказав, наші погляди сходяться: повага до міжнародного права, свобода людей визначати своє майбутнє і самовизначатися. І дякую вам за те, що ви на боці Європи», – наголосив він.

Як повідомляв Львівський портал, 21 травня ЄС офіційно схвалив план використання відсотків від заморожених російських активів, що може принести Україні до 3 мільярдів євро на рік.

У лютому Сполучені Штати стверджували, що країни G7 повинні повністю арештувати заморожені активи, але згодом відмовилися від цієї ідеї через занепокоєння союзників, що це може стати небезпечним правовим прецедентом і що Росія може вжити заходів у відповідь.

Міністри фінансів G7 підтримали ідею надання Україні кредиту, забезпеченого прибутками від заморожених російських активів, задля фінансування Києва після 2024 року.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відмовляється від планів створення п’ятирічного фонду військової допомоги Україні після того, як зіткнувся з протидією з боку членів Альянсу

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *