ОСТАННІ НОВИНИ

Франція дозволила Україні бити своєю зброєю по території Росі, – ЗМІ

Наталя Дуляба

|

У Франції заявили, що оскільки Україна від початку не отримала обмежень на використання їхніх ракет Storm Shadow, вона може бити ними по території РФ. Про це повідомляє Еспресо з посиланням на ВВС.

Видання, посилаючись на неназваного офіцера військової авіації Франції, пише, що Велика Британія та Франція, які постачають Україні крилаті ракети повітряного базування Storm Shadow, дальність дії яких може сягати 250 км, ще від початку не обмежували їхнє використання.

Аргументуючи це, ВВС наводить слова президента Франції Емманюеля Макрона, який минулого тижня заявив журналістам, що Захід має дозволити Україні бити їхньою зброєю по території РФ.

«Ми повинні дозволити (Україні, – ред.) нейтралізувати військові об’єкти, з яких запускаються ракети, і, по суті, військові об’єкти, з яких Україна зазнає нападів», – наголосив він.

За словами офіцера військової авіації, який говорив на умовах анонімності, така риторика сприймається як дозвіл на використання Storm Shadows для ударів по РФ.

Також він додав, що Україна тепер може завдавати ударів по аеродромах у Курській і Бєлгородській областях, які межують з Україною.

Втім такі операції є обмеженими з огляду на те, яких цілей вони можуть досягти. Українські Су-24, оснащені цими ракетами, повинні будуть наблизитися до російського кордону, щоб запустити їх, а це робить їх вразливими перед російськими системами ППО.

Як повідомляв Львівський портал, першою країною, яка дозволила використовувати свою зброю по цілях на території РФ, стала Велика Британія. Згодом аналогічні рішення ухвалили ЧехіяШвеція, згодом до них доєдналась Фінляндія, Польща та Німеччина.

Нещодавно США теж дозволили Україні бити американською зброєю по Росії, але наразі йдеться про території неподалік Харківщини й Сумщини. При цьому ЗМІ пишуть, що цей дозвіл поки не поширюється на далекобійні ракети ATACMS.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *