ОСТАННІ НОВИНИ

Польща дозволила Україні бити своєю зброєю по території РФ

Наталя Дуляба

|

Заступник міністра оборони Польщі Цезарій Томчик заявив, що країна не надавала Україні територіальних обмежень на застосування переданої зброї. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Radio ZET.

Відповідаючи на запитання, чи може польська військова техніка, передана Україні, використовуватися на території Росії, Томчик зазначив, що українці «можуть воювати так, як хочуть».

«Ми вирішили допомогти Україні в конфлікті, Україна зазнала звірячого нападу, тому вона має право захищатися так, як вважає за потрібне», – підкреслив Томчик.

«Польща не застосовує обмежень, коли йдеться про використання українцями польської зброї», – додав він.

На польського посадовця думку, західні країни також повинні зняти обмеження на використання зброї на території РФ, якщо такі є.

Томчик повідомив, що Польща вже передала Україні 44 партії допомоги і готує 45-ту. У них вкладено близько 15-20 мільярдів злотих.

Зазначимо, останнім часом серед західних партнерів України активізувались обговорення, щоб послабити обмеження на удари українських сил по Росії західною зброєю.

Кілька європейських країн не заперечують, аби Україна била їхньою зброєю по РФ, розповів напередодні глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель. Наприклад, президент Франції Емманюель Макрон говори, що Україні слід дозволити завдати удари по Росії.

Як повідомляв Львівський портал, першою країною, яка дозволила використовувати свою зброю по цілях на території РФ, стала Велика Британія. Згодом аналогічні рішення ухвалили Чехія, Швеція, тепер до них доєдналась Фінляндія.

Натомість проти такої ідеї виступає канцлер Німеччини Олаф Шольц. Не схвалюють удари західною зброєю по території РФ й Сполучені Штати.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *