ОСТАННІ НОВИНИ

Голова МЗС Литви вважає, що Україна може завдавати ударів по Білорусі

Олег Дерев'янко

|

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс вважає, що у випадку розміщення Росією законних військових цілей на території Білорусі Україна має право завдавати ударів по них. Про це повідомляє Європейська правда.

Ландсбергіс наголосив, що Україна «повинна мати здатність захищатися».

«Якщо Росія, побоюючись, що цілі можуть бути обстріляні в Росії, може перемістити їх кудись в іншому місці, то я вважаю, що вибір цілей теж потрібно перенести», – додав голова литовського МЗС.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден таємно надав дозвіл Україні завдавати ударів по росії зброєю, яку передав Вашингтон. Згодом Україна підтвердила, що Сполучені Штати дозволили обмежене застосування своєї зброї для ударів по російській території.

Нова політика США дозволяє українським силам використовувати артилерію і запускати ракети малої дальності з пускових установок HIMARS проти командних пунктів, складів зброї та інших об’єктів на російській території, які використовуються російськими військами для атак на Харківщину.

Але попри зміну своєї позиції Вашингтон не дає Україні дозволу використовувати ракети більшої дальності ATACMS на території Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *