ОСТАННІ НОВИНИ

США таємно дозволили Україні бити американською зброєю по РФ

Ольга Денисяка

|

Президент США Джо Байден таємно надав дозвіл Україні завдавати ударів по росії зброєю, яку передав Вашингтон. Як повідомляє hromadske, про це пише Politico, посилаючись на власні джерела.

А втім, Байден дозволив завдавати ударів виключно в прикордонних з Харківською областю районах. 

«Президент нещодавно доручив своїй команді забезпечити, щоб Україна могла використовувати американську зброю для ударів у відповідь на Харківщині, щоб Україна могла завдати удару у відповідь по російських силах, які завдають ударів або готуються завдати їх», — розповів виданню неназваний американський чиновник.

Що стосується завдавання ударів на великі відстані всередині росії, політика США у цьому плані не змінилася, зазначило джерело Politico.

 

Видання Politico з посиланням на джерела писало, що група українських народних депутатів прибула до Вашингтона, аби переконати адміністрацію президента США Джо Байдена зняти заборону на удари по території росії зброєю американського походження.

За даними видання, парламентарі є частиною більшої групи українських представників, які мають зустрітися з дюжиною офісів Конгресу, щоб спробувати залучити їх до спроби змусити Білий дім змінити курс.

Двоє неназваних посадовців США в коментарі Politico підтвердили, що політика адміністрації Байдена не змінилася: «Допомога призначена для оборони, а не для наступальних операцій на російській території».

Згодом держсекретар США Ентоні Блінкен наголосив, що Україна сама вирішує, як протидіяти російській агресії, хоча Сполучені Штати не заохочують удари за межами країни.

Україна вже має дозвіл бити по росії наданою їй зброєю від Литви, Фінляндії, Чехії, Канади та Великої Британії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *