ОСТАННІ НОВИНИ

«Щоб не було великої війни»: Шольц виступив проти ударів західною зброєю по РФ

Ольга Денисяка

|

Канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти використання Україною наданої західними союзниками зброї для ударів по Росії, повідомляє Європейська правда.

Шольц зазначив, що наразі не бачить причин для розширення зони застосування західної зброї у війні в Україні.

Існують «чіткі правила поставок німецької зброї, які були узгоджені з Україною і які працюють», сказав Шольц.

«Принаймні, це моя позиція», – додав він. 

Метою його політики щодо України є «запобігання переростанню конфлікту у велику війну», додав Шольц, зазначивши, що досі Німеччина ставила постачання зброї в Україну в залежність від того, чи не буде вона використовуватися на російській території.

Зазначимо, що аналітики Інституту вивчення війни вважають, що заборона США бити західною зброєю по території Росії серйозно підриває здатність України захищатися від російських наступальних операцій.

Раніше речниця Міноборони США Сабріна Сінгх заявила, що адміністрація Байдена не змінила своєї позиції щодо використання українськими силами американської зброї для завдавання ударів по цілях у Росії. Адміністрація вважає, що ця зброя має бути використана для звільнення окупованої української території.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *