ОСТАННІ НОВИНИ

Перша група українських пілотів закінчила навчання в США, – Politico

Олег Дерев'янко

|

Перша група українських пілотів закінчила навчання на літаках F-16 на військовій базі в Арізоні у США. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Politico.

Пілоти проходили підготовку на 162-й військово-повітряній базі Національної гвардії в Тусоні. Кількість пілотів та точну дату випуску не повідомляється «з міркувань їхньої безпеки».

Як пише Politico, зараз пілоти прямують до Європи для проходження додаткової підготовки.

Україна має отримати понад 60 винищувачів F-16 з Норвегії, Данії, Нідерландів та Бельгії.

Нагадаємо, що 10 травня Чехія передала перший тренажер винищувача F-16 в одну із бригад тактичної авіації.

Нідерланди дадуть Україні 42 винищувачі F-16, а Данія – ще 19. Таким чином йдеться загалом про 61 літак F-16. Їх українські Повітряні Сили поступово отримуватимуть по завершенню навчання пілотів й техніків, які відбуватимуться у низці країн.

Норвегія надає Україні винищувачі F-16, бо вважає, що ЗСУ також потрібно зміцнити свою спроможність завдавати удару в тилу противника.

Уряд Бельгії вирішив прискорити постачання Україні власних винищувачів F-16 і зробити це вже до кінця 2024 року, не чекаючи формування нового кабінету міністрів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *