ОСТАННІ НОВИНИ

Україна націоналізувала два літаки, які належали найбільшому виробнику російської зброї

Наталя Дуляба

|

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про передачу в дохід України двох літаків, які належали підсанкційній російській корпорації «Ростех». Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Йдеться про два пасажирські літаки типу АН148-100Е загальною вартістю 10 млн євро. До повномасштабного вторгнення РФ вони були в оренді колишнього українського авіаперевізника для здійснення чартерних рейсів всередині України.

Як встановило розслідування, літаки перебували на балансі офшорної компанії, що входить до структури «Ростеху» через підконтрольне російське АТ «Ільюшн Фінанс Ко».

За наявними даними, кремлівська корпорація є найбільшим виробником озброєнь для окупаційних угруповань РФ, які воюють проти України.

Наразі слідчі Служби безпеки розслідують злочинні дії керівництва російської компанії та її офшорної комерційної структури за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору);
  • ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *