ОСТАННІ НОВИНИ

Як вплинуть знеструмлення на подачу води у Львові: пояснення комунальників

Наталя Дуляба

|

Через аварійні знеструмлення, які доводиться застосовувати у Львові, деякі споживачі можуть тимчасово залишитись і без води. Про це Львівському порталу повідомили у ЛМКП «Львівводоканал».

Екстрені відключення світла у Львові можуть спричинити й раптове знеструмлення деяких насосних станцій, через що частина мешканців залишається без води. Втім попередити завчасно про це комунальні служби наразі не можуть.

«Оскільки ці відключення є екстреними, наше підприємство не має змоги повідомити своїх споживачів про такі відключення заздалегідь. Утім ми робимо все можливе, щоб надати цю інформацію максимально оперативно, як тільки її отримаємо», – кажуть у «Львівводоканалі».

Львів’ян закликають регулярно робити запаси води, а для отримання оперативної інформації про призупинення водопостачання користуватись чат-ботом «Львівводоканалу»: Telegram і Viber.

Гаряча лінія «Львівводоканалу» щодо відсутності водопостачання – 15-51 (для стаціонарних телефонів); (032) 259-15-50, (032) 259-15-51 (для дзвінків з мобільного цілодобово).

Водночас енергетики пояснюють, що попередити споживачів заздалегідь про аварійні знеструмлення неможливо, оскільки їх вводять негайно при різкому виникненні дефіциту потужності в енергосистемі. Саме тому громадяни раптово залишаються без світла, а подекуди й без води на невизначений час.

Натомість коли вводять погодинні або планові графіки знеструмлення, то про це якраз і попереджають.

«Різниця між аварійними та погодинними відключеннями полягає в тому, що погодинні плануються заздалегідь, і енергокомпанії мають змогу повідомити про них споживачів раніше. Аварійні відключення не мають графіків, оскільки застосовуються позапланово і негайно. Натомість погодинні – мають чіткий графік, який оприлюднений на сайті та чат-ботах», – наголошують у «Львівобленерго».

Зазначимо, що після 16:00 16 травня у Львові та області діятимуть погодинні графіки знеструмлення.

Загалом аварійно вимикати світло у всіх областях України почали ввечері 14 травня, причина – брак потужності в енергосистемі. Наразі графіки не є сталими, ситуація змінюється щодня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *