ОСТАННІ НОВИНИ

Блінкен розповів, що буде в безпековій угоді США та України

Наталя Дуляба

|

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що майбутня двостороння угода про безпеку з Україною передбачатиме військову допомогу в різних сферах і допоможе наблизитись їй до членства в НАТО. Про це повідомляє Європейська правда.

Ентоні Блінкен, виступаючи 14 травня в Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського,

заявив, що безпекові угоди, які Україна нині укладає, підтримають її «шлях до НАТО».

«Згідно з нашою десятирічною угодою, Сполучені Штати підтримуватимуть оборону й безпеку України в низці вкрай важливих сфер: від авіації до ППО, від дронів до розмінування», – сказав він.

Держсекретар натякнув також на прописаний в угоді механізм консультацій при нападі: «Якщо Росія або будь-хто ще нападе на Україну, ми негайно спільно з Україною працюватимемо на найвищому рівні, аби узгодити найкращу відповідь на загрозу».

Крім того, за словами Блінкена, безпекова угода України та США допоможе прискорити зусилля з розбудови українського оборонно-промислового комплексу, що дозволить їй у довгостроковій перспективі менше покладатись на військову допомогу інших держав, а також сприяти економічному росту.

«Усе це гарантуватиме, що в момент, коли виконані всі умови й із цим погоджуються всі союзники, вступ України до НАТО буде швидким і плавним», – підсумував держсекретар США.

Як повідомляв Львівський портал, державний секретар США Ентоні Блінкен прибув із неоголошеним візитом до Києва 14 травня на фоні російського наступу на північ Харківщини.  Так Штати хочуть продемонструвати свою подальшу військову підтримку, аби ЗСУ могли все більше перехоплювати ініціативу на полі бою.

Під час зустрічі Володимир Зеленський та Ентоні Блінкен говорили про постачання зброї, ЗРК Patriot для Харківщини, майбутню безпекову угоду та євроатлантичну інтеграцію України.

Український президент зі свого боку заявив, що зараз двостороння безпекова угода зі США вже є на фінальній стадії, тож сподівається на її підписання «невдовзі».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *