ОСТАННІ НОВИНИ

Держсекретар США прибув до Києва

Андрій Котенський

|

У вівторок вранці, 14 травня, державний секретар США Ентоні Блінкен потягом прибув до Києва, повідомляє Львівський портал.

«Сьогодні я повернувся до Києва, щоб продемонструвати нашу непохитну підтримку України, яка захищає свою свободу від російської агресії», – повідомив Ентоні Блінкен.

За даними УП, це стало першим візитом високопосадовця США до України після того, як минулого місяця Конгрес ухвалив довгоочікуваний пакет військової допомоги Україні на суму 61 мільярд доларів.

Поїздка має на меті продемонструвати солідарність США з Україною, яка намагається відбити масовані російські бомбардування на своєму північно-східному кордоні.

Блінкен сподівається «послати сильний сигнал заспокоєння українцям, які, очевидно, перебувають у дуже складному становищі», – сказав американський чиновник, який на умовах анонімності поспілкувався з журналістами, що подорожують з Блінкеном.

«Місія держсекретаря тут полягає в тому, щоб поговорити про те, що наша додаткова допомога буде надаватися таким чином, щоб допомогти зміцнити їхню оборону (і) дозволити їм все більше перехоплювати ініціативу на полі бою», – повідомив посадовець.

Також він повідомив, що артилерія, ракети великої дальності і ракети ППО, схвалені президентом Джо Байденом 24 квітня, вже надходять до українських військ.

За його словами, Блінкен запевнить українських посадовців, включно з президентом Володимиром Зеленським, у незмінній підтримці США та виголосить промову, зосереджену на майбутньому України, сказав посадовець.

Не виключено, що представник США у Києві оголосить про новий пакет допомоги Україні.

Раніше президент США Джо Байден підписав указ про виділення Україні військової допомоги вартістю до 400 мільйонів доларів зі складів американської армії.

У новому пакеті США містяться додаткові боєприпаси для систем Patriot і NASAMS, зенітні ракети Stinger, додаткові системи HIMARS із боєприпасами, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди і «обладнання для інтеграції західних пускових установок, ракет і радарів з українськими системами».

Раніше Президент США Джо Байден підписав ухвалений Конгресом пакет законодавства з майже 61 мільярдом доларів допомоги Україні та іншим союзникам США. Одразу після цього США оголосили про пакет військової допомоги Україні вартістю 1 мільярд доларів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *