ОСТАННІ НОВИНИ

У ЗСУ створюють окремий рід сил для безпілотників

Наталя Дуляба

|

У структуру Збройних Сил України вводять цілком новий рід сил – Сил безпілотних систем. Про це 6 лютого повідомив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні.

Глава держави видав указ, який дає старт створенню Сил безпілотних систем у ЗСУ. При цьому Зеленський підкреслив, що «це не питання майбутнього» – конкретний результат має бути вже найближчим часом.

«Зараз перелік завдань чіткий: спеціальні штатні посади під роботу з дронами, спеціальні підрозділи, ефективне тренування, систематизація досвіду, постійне масштабування виробництв і залучення найкращих ідей, найкращих спеціалістів у цю сферу. Це завдання і для армії, і для Міністерства оборони та уряду загалом.

І щоб дати необхідну координацію в Силах оборони, забезпечити належний рівень планування та якість логістики, у структурі Збройних Сил будуть створені Сили безпілотних систем. Відповідні пропозиції будуть внесені на розгляд РНБО», – прокоментував президент.

За його словами, безпілотники довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі. Саме завдяки дронам Україна змінила безпекову ситуацію в Чорному морі, завдяки ним військові відбивають ворожі штурми та нищать техніку окупантів.

Зеленський зауважив, що таким чином Україна продовжує «перезавантаження державної системи і тих її елементів», які необхідні для перемоги у війні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *