ОСТАННІ НОВИНИ

Україна щомісяця виробляє десятки власних аналогів «Шахедів», – Камишін

Наталя Дуляба

|

Україна вийшла на серійне виробництво власних аналогів «Шахедів» і випускає десятки таких ударних дронів на місяць. Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін під час щорічних зборів Європейської бізнес-асоціації, повідомляє Forbes.

Назву українського ударного безпілотника спеціально не озвучують, тож їх називають вітчизняними аналогами «Шахедів». При цьому міністр відзначив, що саме оборонна галузь зараз робить значний внесок у ріст економіки країни й в майбутньому має стати її головним сектором.

«Починаючи з того, що називають «українським «Шахедом», ми не кажемо назву цього продукту, але ми вийшли на серійне виробництво і зараз [виробляємо] десятки на місяць, продовжуючи багатьма іншими позиціями, які ми раніше виробляли зовсім мало, а зараз маємо пристойні цифри», – сказав Олександр Камишін.

За його словами, кратне зростання виробництва не завжди задовольняє уряд. «Нас задовольняє десятикратне зростання і більше. У нас по багатьох напрямах є такий ріст», – пояснив він.

Міністр зазначив, що не йдеться про інтеграцію бізнесу з «Укроборонпромом», адже державні заводи працюють, а інвестори розвивають приватний сектор.

«Сьогодні чимало дронових компаній побачили можливість на одному з державних заводів знайти ті ресурси, які вони не можуть знайти самі собі окремо», – сказав Камишін.

Приміром, сервісний центр на держзаводі допомагає приватним невеликим дроновим компаніям. За словами Камишіна, це приклад того, як держава своїм ресурсом допомагає розвиватись. Український аналог «Шахеда» виробляють саме на державному підприємстві.

Як повідомляв Львівський портал, на початку листопада «Укроборонпром» підтвердив запуск серійного виробництва ударного безпілотника, який є вітчизняним аналогом «Шахеда». Рекордна дальність польоту безпілотника під час випробувань сягала 1000 км.

Зауважимо, що про розробку дрона-камікадзе, який здатен літати на 1000 км, ще восени 2022 року говорили в «Укроборонпромі». Тоді апарат був лише на стадії випробування.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *