ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ закликає на Великдень обмежити відвідування масових заходів

Маркіян Рой

|

Служба безпеки закликає українців обмежити відвідування масових заходів на Великдень через загрозу обстрілів російськими окупантами. Про це йдеться в заяві СБУ.

Повідомляється, що спецслужба продовжує системно викривати численні спроби Російської Федерації розхитати суспільно-політичну обстановку в Україні в умовах війни.

Для реалізації злочинних намірів росіяни використовують великий арсенал заходів підривної діяльності. Зокрема, постійно залучають власну агентуру для вчинення провокацій у різних сферах громадського життя, серед яких – міжконфесійні відносини.

Метою загарбників є створення штучних конфліктних ситуацій серед представників релігійних громад для дестабілізації в Україні внутрішньої обстановки.

В СБУ зазначили, що росіяни такою залучають своїх поплічників для коригування ворожого вогню по цивільній інфраструктурі.

Серед потенційних цілей – місця масового перебування людей.

Служба безпеки закликає громадян напередодні та у період відзначення Великодня:

  • обмежити відвідування масових заходів;
  • не піддаватися на можливі провокації чи підбурювання до незаконних дій;
  • дотримуватися комендантської години, встановленої для вашого регіону;
  • не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, а під час неї перебувати в укриттях;
  • повідомляти правоохоронні органи про підозрілі предмети та осіб, які можуть влаштовувати провокації чи становити потенційну загрозу.

Нагадаємо, на Великдень правоохоронці по всій Україні чергуватимуть біля церков, куди зійдуться, за попередніми підрахунками, більше 10 мільйонів українців. До патрулювань загалом залучать близько 23 тисячі поліцейських.

Комендантську годину на Великдень ніхто не скасовує. На території Львівської області вона діє з 00:00 до 05:00 ранку. Відповідно до цього режиму УГКЦ та ПЦУ вже розробила розклад богослужінь у Львові.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *