ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янка намагалась вивезти за кордон скрипку Страдіварі

Наталя Дуляба

|

На кордоні з Польщею затримали львів’янку, яка хотіла вивезти скрипку італійського майстра Антоніо Страдіварі 1713 року виготовлення. Про це Львівському порталу повідомили у Держприкордонслужбі.

Випадок стався у пункті пропуску «Краківець», куди на автомобілі Ford прибула 28-річна львів’янка. Вона обрала смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор» і вказала, що везе лише особисті речі.

Втім під час огляду авто у багажному відділенні виявили скрипку Antonius Stradivarius 1713 року виготовлення, яка може становити культурну та історичну цінність.

Як додають у Львівській митниці, жодних дозвільних документів на вивезення за кордон музичного інструмента у львів’янки не було. Чи є це справжня скрипка Страдіварі, чи якісна копія, наразі встановлюють експерти.

«Наразі скрипку вилучили передали на склад для збереження. Після проведення експертизи буде вирішено питання щодо складання протоколу про порушення митних правил», – додають митники.

Нагадаємо, торік митники спільно з прикордонниками двічі завадили вивезенню з України скрипок Страдіварі. Обидва рази цінні музичні інструменти виявляли на Одещині.

Довідково:

Антоніо Страдіварі – італійський майстер струнних інструментів, що вирізняються особливою чистотою звучання. За життя він виробив понад 1100 музичних інструментів, орієнтовно 500-600 із них збереглись дотепер.

Інструменти Страдіварі неабияк цінують знавці музичного мистецтва. Дослідники дотепер вивчають секрет унікального звучання його творінь.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *