ОСТАННІ НОВИНИ

З України намагались вивезти скрипку Страдіварі

Наталя Дуляба

|

У рейсовому автобусі з України намагались незаконно вивезти за кордон скрипку італійського майстра Антоніо Страдіварі 1730 року виготовлення. Про це Львівському порталу повідомили у Держприкордонслужбі.

Випадок стався на Одещині у пункті пропуску «Паланка-Маяки-Удобне», що веде у Молдову.

Тут прикордонники під час огляду салона рейсового автобуса виявили сумку зі скрипкою. Зʼясувалось, що музичний інструмент виробив у 1730 році всесвітньо відомий майстер Антоніо Страдіварі.

При цьому власник скрипки не відгукнувся, хоча в автобусі перебували два водії іноземці та стюардеса. Вони пояснювали, що виявлений інструмент — передача, яку не забрали на території України.

Знахідку, яка може бути історичною й культурною цінністю, вилучили і скерували на експертизу. Після цього подальшу долю скрипки визначить суд.

Нагадаємо, навесні з України вже намагались нелегально вивезти скрипку Страдіварі 1742 року виготовлення. Тоді музичний інструмент теж виявили у пункті пропуску на Одещині.

Довідково:

Антоніо Страдіварі – італійський майстер струнних інструментів, що вирізняються особливою чистотою звучання. За життя він виробив понад 1100 музичних інструментів, орієнтовно 500-600 із них збереглись дотепер.

Інструменти Страдіварі неабияк цінують знавці музичного мистецтва. Дослідники дотепер вивчають секрет унікального звучання його творінь.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ДПСУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *