ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янин за 8000 доларів виготовляв фіктивні документи ухилянтам

Маркіян Рой

|

Правоохоронці затримали 36-річного львів’янина, який організував схему незаконного переправлення ухилянтів за кордон. Чоловік за 8000 доларів обіцяв виготовити фіктивні документи про зняття чоловіка з військового обліку. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний під час дії воєнного стану сприяв у незаконному перетині осіб через державний кордон України до Республіки Польща.

Для цього він за грошову винагороду пообіцяв чоловіку призовного віку виготовити документи, які дають підстави виїзду за межі України. Зокрема, підозрюваний мав надати пакет фіктивних медичних документів щодо наявності в нього захворювання. Останні мали стати підставою для зняття його з військового обліку.

В подальшому це давало йому змогу безперешкодно виїхати за кордон.

Ціна такої послуги становила – 8 000 доларів за пакет документів.

36-річному львів’янину повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон). Йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *