ОСТАННІ НОВИНИ

Для українських спортсменів розробили рекомендації щодо контакту з росіянами на Олімпіаді

Маркіян Рой

|

Національний олімпійський комітет та Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо того, як контактувати з російськими та білоруськими спортсменами на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі. Про це повідомила пресслужба НОК.

У документі виписали основні позиції, яких рекомендують дотримуватися українським спортсменам, тренерам, членам офіційної делегації та іншим, хто перебуватиме на території Франції під час Олімпіади-2024. Зокрема, українцям потрібно утримуватися від прямих контактів із представниками рф та білорусі, не спілкуватися з ними в соціальних мережах, не публікувати спільні фото та відео, а під час церемонії нагородження триматися на відстані.

Такі рекомендації затвердили «з метою уберегти українських атлетів від провокативних ситуацій та сприяти безпеці представників офіційної делегації національної збірної команди України на Ігри в Парижі».

Як повідомляв Львівський портал раніше, незважаючи на початок війни Росії проти України, чим РФ та Білорусь порушили «Олімпійське перемир’я», Міжнародний олімпійський комітет (МОК) виступив за допуск російських і білоруських спортсменів до участі в змаганнях, що проводяться в Азії. Таке рішення прийнято на пропозицію Олімпійської ради Азії.

Водночас Європарламент засудив рішення МОК про допуск російських спортсменів до Олімпіади.

Спеціальна доповідачка ООН та експертка в галузі культурних прав та сучасних форм расової дискримінації та ксенофобії Александра Ксантакі заявила, що російські і білоруські спортсмени, які порушили «Олімпійське перемир’я», мають повернутися на Олімпійські ігри в Парижі-2024 року. Вона переконана, що мають право змагатися навіть ті спортсмени, які могли брати безпосередню участь у вторгненні в Україну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *