ОСТАННІ НОВИНИ

На Харківщині ділки у погонах намагалися видурити 100 тис доларів у людей яких перевіряли на колабораціонізм

Олег Дерев'янко

|

На Харківщині правоохоронець та його колишній колега намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності. Про це Львівському порталу повідомили в Державному бюро розслідувань.

За даними відомства, зловмисники дізнались, що один з їхніх давніх знайомих перевіряється іншим правоохоронним органом на причетність до колабораційної діяльності. Вони зустрілись з ним та запропонували допомогу у закритті кримінального провадження та, відповідно, уникнення кримінальної відповідальності.

За свої послуги ділки у погонах зажадали 100 тис. доларів, причому за цю суму обіцяли допомогти не лише йому, а й ще двом фігурантам цього кримінального провадження.

Для того, щоб схилити чоловіків до надання хабаря, вони навіть роздрукували витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Також розповіли, що у межах вказаного кримінального провадження вже відбуваються процесуальні дії, здійснюється збір доказів і скоро їм повідомлять про підозри.

Після переговорів правоохоронці погодились зменшити суму до 70 тис доларів, але зауважували, що більшу частину мають передати своїм колегам, які ведуть розслідування.

Насправді, за даними слідства, вони взагалі не планували виконувати якісь дії. Просто таким чином хотіли нажитися на чоловіках, оскільки знали, що провадження має бути закрите через відсутність складу злочину.

Двоє посадовців обвинувачуються у закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживанням довірою, за попередньою змовою групою осіб вчинене в особливо великих розмірах (ч.2 ст.15, ч.2 ст.28, ч.4 ст.190 КК України). Їм загрожує до восьми років тюрми.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *