ОСТАННІ НОВИНИ

Нова допомога від Британії включає дрони і системи ППО

Наталя Дуляба

|

Велика Британія анонсувала передачу Україні нового пакета військової допомоги, до якого увійшли безпілотники та системи ППО. Про це йдеться у заяві британського Міністерства оборони.

«Новий пакет військової підтримки розміром 60 мільйонів фунтів стерлінгів від Міжнародного фонду для України, адміністрований Великою Британією, включає нові сучасні безпілотники для підтримки Збройних Сил України.

Він також містить 20 мільйонів фунтів стерлінгів на системи протиповітряної оборони, які допоможуть захистити небо України», – вказано у повідомленні.

Як відомо, Велика Британія разом із Латвією очолює міжнародну «коаліцію дронів», утворену в межах «Раймштайну».

На початку березня під час візиту до Києві міністр оборони Великобританії Грант Шаппс оголосив про виділення 325 млн фунтів стерлінгів на закупівлю понад 10 тисяч дронів для ЗСУ.

Крім того, ще на початку 2024 року британський прем’єр Ріші Сунак заявив, що його країна дасть 200 млн фунтів стерлінгів на виробництво українських безпілотників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *