ОСТАННІ НОВИНИ

Британія дає Україні 200 млн фунтів на виробництво дронів

Наталя Дуляба

|

Велика Британія надасть 200 млн фунтів стерлінгів на виробництво українських безпілотників. Про це заявив на брифінгу у Києві 12 січня прем’єр-міністр Ріші Сунак.

«200 млн фунтів буде виділено на виробництво сотень тисяч нових дронів. Це найбільший пакет дронів, який надавала Україні будь-яка держава», – сказав він.

За словами Ріші Сунака, йдеться про спільне україно-британське виробництво безпілотників. Це і розвідувальні дрони, ударні дрони далекої дії, а також FPV-дрони, цитує прем’єр-міністра Європейська правда.

«Є також інші речі, які ми надаємо, але я не хочу розкривати операційні деталі», – зауважив він..

Водночас Ріші Сунак уник відповіді на запитання, чи дозволяє Британія використовувати надану зброю, зокрема дрони, для ураження військових цілей на території Росії.

Загалом майже за два роки повномасштабної війни Велика Британія надала Україні допомоги на понад 12 млрд фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, 12 січня в Києві Ріші Сунак оголосив про надання Україні найбільшого військового пакету допомоги за весь час великої війни – 2,5 млрд фунтів стерлінгів (або 3 млрд доларів).

До нього увійдуть, зокрема далекобійні ракети, системи ППО, протитанкова зброя, артилерійські снаряди тощо. Також передбачене й навчання українських військових.

Також Україна та Британія підписали двосторонню безпекову угоду. Згідно з документом безпекові зобов’язання Великої Британії діятимуть протягом 10 років із можливістю продовження терміну. Втім при вступі України в НАТО до закінчення дії угоди безпекові зобов’язання завершаться і будуть інкорпоровані в систему Північноатлантичного альянсу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *