ОСТАННІ НОВИНИ

Білий дім про стрілянину у Підмосков’ї: ніщо не вказує на причетність України

Наталя Дуляба

|

Білий дім заявив, що не має жодних ознак того, що Україна, яка бореться з російським вторгненням, причетна до смертоносного нападу на концертний зал у Підмосков’ї. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на AFP.

«Наразі немає жодних ознак того, що Україна або українці були причетні до стрілянини», – сказав координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

«На цій ранній стадії я б не радив вам шукати будь-якого зв’язку з Україною», – наголосив він.

Білий дім відреагував на напад у Москві, заявивши, що кадри стрілянини в російській столиці були «жахливими і на них просто важко дивитися».

Як повідомляв Львівський портал, ввечері 22 березня в концертному залі Crocus City Hall у підмосковному Красногорську сталася стрілянина під час концерту гурту «Пікнік». Кількість жертв щоразу зростала, відомо про десятки загиблих і поза сотню поранених.

В Головному управлінні розвідки Міноборони України кажуть, що цей теракт є свідомою провокацією режиму Путіна, про яку раніше вже попереджала міжнародна спільнота.

Також радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк публічно заявив, що Україна не має стосунку до стрілянини, яка сталась в концертному залі у Підмосков’ї.

Тим часом заступник голови Ради безпеки РФ Дмітрій Медведєв каже, що «якщо буде встановлено, що це терористи київського режиму» причетні до стрілянини, їх треба «безжально знищити як терористів».

В українському МЗС категорично відкинули звинувачення, що почали лунати від російських офіційних осіб, щодо нібито причетності України до стрілянини в концертному залі «Крокус».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *