ОСТАННІ НОВИНИ

МЗС категорично відкидає звинувачення у причетності України до теракту в Підмосков’ї

Наталя Дуляба

|

Міністерство закордонних справ України категорично відкидає звинувачення, що почали лунати від російських офіційних осіб, щодо нібито причетності України до стрілянини в концертному залі «Крокус» у підмосковному Красногорську. Про це йдеться у заяві МЗС.

«Вважаємо такі звинувачення спланованою провокацією Кремля з метою подальшого нагнітання антиукраїнської істерії в російському суспільстві, створення умов для посилення мобілізації російських громадян для участі в злочинній агресії проти нашої держави та дискредитації України в очах міжнародного співтовариства», – вказано в заяві.

Міністерство підкреслює, що російський режим має довгу історію кривавих провокацій спецслужб, подібних до теракту на Каширському шосе в 1999 році.

«Для путінської диктатури не існує червоних ліній. Вона готова вбивати власних громадян заради політичних цілей так само, як за час війни проти України вбила тисячі мирних українців в результаті ракетних ударів, артилерійських обстрілів та тортур», – наголошують в МЗС.

Відтак міжнародну спільноту закликали рішуче відкинути брехливі російські звинувачення у нібито причетності України до стрілянини в Красногорську та посилити підтримку нашої держави у протистоянні злочинній російській агресії.

Зазначимо, що невдовзі після самого теракту заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що «якщо буде встановлено, що це терористи київського режиму» причетні до стрілянини, їх треба «безжально знищити як терористів».

Нагадаємо, ввечері 22 березня в концертному залі Crocus City Hall у підмосковному Красногорську сталася стрілянина під час концерту гурту «Пікнік». За попередніми даними, щонайменше 40 людей загинуло, 130 постраждали.

В Головному управлінні розвідки Міноборони України кажуть, що цей теракт є свідомою провокацією режиму Путіна, про яку раніше вже попереджала міжнародна спільнота.

Також радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк публічно заявив, що Україна не має стосунку до стрілянини, яка сталась в концертному залі у Підмосков’ї.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *