ОСТАННІ НОВИНИ

Під час атаки на Хмельницький росіяни вбили двох людей, ще шістьох поранили

Олег Дерев'янко

|

У п’ятницю, 22 березня, російські окупанти обстріляли Хмельницький крилатими ракетами та «Шахедами». Попередньо відомо про двох загиблих. З-під завалів врятували 21-річну дівчину. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

Одна з ракет влучила у приватний житловий будинок. Сусідня дев’ятиповерхівка зазнала численних пошкоджень від ударної хвилі, ще одна – поблизу складських приміщень.

Також у місті ворожий дрон влучив і пошкодив об’єкт критичної інфраструктури. Частково відсутнє електропостачання. На території Шепетівського району уламками безпілотника пошкоджено електропідстанцію.

Попередньо відомо про двох загиблих. З-під завалів врятували 21-річну дівчину, яка півтори години була на зв’язку телефоном. Її госпіталізували.

Крім того, ще п’ятеро людей з ушкодженнями різного ступеня тяжкості самі звернулися до лікарні.

Згодом у ДСНС уточнили, що кількість поранених у Хмельницькому зросла до восьми осіб.

Загалом російська атака на Хмельницький тривала понад три години. Триває ліквідація наслідків. Остаточні дані про руйнування та постраждалих уточнюються.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 ККУ).

Нагадаємо, у ніч на 22 березня Росія здійснила масовану комбіновану атаку, випустивши по Україні 63 дрони та 88 ракет, в тому числі аеробалістичні «Кинджали» та балістичні «Іскандер-М».

Окупанти цілились в енергетичну інфраструктуру. За даними «Укренерго», пошкоджено десятки об’єктів енергосистеми у низці регіонів України. Найгірша ситуація – у Харківській, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях.

Один із ударів рашистів цієї ночі прийшовся на ДніпроГЕС у Запоріжжі. Було два прямих влучання. Пошкоджено обидві станції, опору, саму греблю, розбито підкранові балки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *