ОСТАННІ НОВИНИ

Рашисти вбили у Запоріжжі батька з донькою та водія тролейбуса

Андрій Котенський

|

Кількість постраждалих унаслідок нічного ракетного удару росіян по Запоріжжю зросла до 20 людей, а ще троє осіб загинуло. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Серед загиблих у Запоріжжі – батько з донькою та водій тролейбуса.

«8-річна дівчинка та 35-річний чоловік – донька та батько. Загинули від удару російської ракети по приватному сектору Запоріжжя.

Обірвала ранкова ворожа атака і життя 62-річного чоловіка – водія тролейбуса, що рухався греблею ГЕС. Пасажирів у транспорті не було.

За оновленою інформацією поранені 20 людей», – повідомив Іван Федоров.

Передісторія

У ніч на 22 березня Росія здійснила масовану комбіновану атаку, випустивши по Україні 63 дрони та 88 ракет, в тому числі аеробалістичні «Кинджали» та балістичні «Іскандер-М».

Окупанти цілились в енергетичну інфраструктуру. За даними «Укренерго», пошкоджено десятки об’єктів енергосистеми у низці регіонів України. Найгірша ситуація – у Харківській, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях.

Аварійні знеструмлення охопили сім областей, подекуди живлення вже почали відновлювати. Україна залучила екстрену допомогу з енергосистем Румунії, Словаччини та Польщі.

Один із ударів цієї ночі прийшовся саме на ДніпроГЕС у Запоріжжі. Було два прямих влучання, загалом по об’єкту рашисти били 8 ракетамиПошкоджено обидві станції, опору, саму греблю, розбито підкранові балки.

В «Укргідроенерго» заявляли, що загрози прориву дамби немає. Втім остаточних висновків фахівці досі зробити ще не можуть.

Однак об’єм пошкоджень, за словами очільника «Укргідроенерго», є «дуже великим». Зокрема, є суттєві втрати реконструйованого й модернізованого обладнання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *