ОСТАННІ НОВИНИ

Естонія надасть Україні військової допомоги ще на 20 млн євро

Наталя Дуляба

|

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур під час візиту до Києва 21 березня оголосив про надання нового пакета військової допомоги на 20 мільйонів євро. Про це повідомляє Європейська правда.

До нового пакета увійдуть, зокрема, артилерійські боєприпаси, протитанкові гармати, вибухові речовини, протигази, снайперське спорядження, боєприпаси меншого калібру

«Ми склали цей пакет, зосереджуючись на тому, щоб забезпечити максимальну вигоду для України, і водночас переконатися, що він не зменшити готовність оборони Естонії», – сказав Ханно Певкур.

Пакет допомоги включає снаряди калібру 155 мм, що є додатковим внеском Естонії в ініціативу Європейського Союзу щодо відправлення в Україну мільйона снарядів. Внесок Естонії частково профінансує Данія. Точну кількість боєприпасів не розголошують з міркувань безпеки.

Певкур зазначив, що із наближенням літа Україні потрібні насамперед боєприпаси, усі елементи протиповітряної оборони, а також запчастини та засоби радіоелектронної боротьби.

Як повідомляв Львівський портал, замість обіцяного мільйона артилерійських снарядів ЄС у березні має поставити Україні лише 500 тисяч. Втім до кінця 2024 року ЗСУ обіцяють 1,1 мільйона боєприпасів.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснював, що причиною такої затримки є не відсутність політичної волі, а «жалюгідний стан оборонної промисловості» та «дуже багато бюрократії».

Недавно Чехія знайшла для України додаткових 800 тисяч артилерійських снарядів. До фінансування цієї закупівлі долучилася вже низка країн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *