ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд схвалив план реформ для отримання 50 млрд євро від ЄС

Ольга Денисяка

|

Уряд ухвалив План для Ukraine Facility. Він є основою надання фінансової підтримки в межах програми, яка розрахована на 4 роки й має загальний обсяг 50 млрд євро. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«План містить структурні реформи, яким відповідають понад 100 квартальних індикаторів. Це європейські підходи до реформи державного управління, до боротьби з корупцією, до економічних та секторальних реформ в різних сферах: від енергетики та аграрної галузі. Крім того, у документі прописані наскрізні напрями як «зелений» перехід, цифровізація, євроінтеграція», – йдеться в повідомленні.

План розроблявся спільно з європейськими партнерами, аби посилити нашу країну та наблизити членство в ЄС. Найближчим часом його передадуть на розгляд Єврокомісії. Завдяки реалізації реформ Плану для Ukraine Facility Україна зможе отримати близько 16 млрд євро цього року.

Як повідомляв Львівський портал, на саміті 14 грудня минулого року Європейська рада вирішила розпочати переговори з Україною щодо її вступу до ЄС, незважаючи на те, що прем’єр Угорщини Віктор Орбан щоразу погрожував накласти вето. Рішення щодо України Єврорада ухвалила, коли політик покинув залу.

Сам статус кандидата у члени Євросоюзу Україна отримала у червні 2022 року, тож її шлях до відкриття переговорів зайняв майже півтора року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *