ОСТАННІ НОВИНИ

Шольц анонсував створення коаліції далекобійної зброї для України

Андрій Котенський

|

Лідери Німеччини, Польщі та Франції домовилися створити коаліцію ракетної артилерії дальньої дії для української армії під час зустрічі Веймарського трикутника. Про це повідомив канцлер ФРН Олаф Шольцповідомляє Слово і Діло із посиланням на Spiegel.

За словами політика, таку коаліцію буде офіційно сформовано під час зустрічі контактної групи у «форматі Рамштайн», яка відбудеться 19 березня.

Він також домовився з президентом Еммануелем Макроном та прем’єром Польщі Дональдом Туском про розширення виробництва військової техніки та роботу з партнерами у сфері допомоги Україні.

«Тепер ми купуватимемо більше зброї для України в усьому світі. Ми розширюватимемо виробництво військової техніки і за рахунок співпраці з партнерами», – підсумував Шольц.

Як повідомляв Львівський портал, президент Франції Еммануель Макрон оголосив про «коаліцію» для надання Україні «ракет середньої та великої дальності та бомб».

Водночас канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив категорично проти постачання далекобійних крилатих ракет Taurus Україні, посилаючись на ризик втягування своєї країни у війну.

Хоча у Міноборони нещодавно заявили про зрушення у розумінні західних партнерів необхідності надання Україні далекобійної зброї. Так, на останньому «Рамштайні», який пройшов 14 лютого, вони вперше самі говорили про те, що ЗСУ слід передати озброєння дальнього радіусу ураження.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *