ОСТАННІ НОВИНИ

На півдні росіяни випробовують українську систему ППО, – ЗСУ

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти вдаються до точкових ракетних ударів і таким чином випробовують протиповітряну систему на півдні України. Про це Львівському порталу повідомили у Силах оборони півдня.

Зранку 7 березня рашисти атакували Одещину, випустивши з Чорного моря ракету Х-31П.

Вона втратила бойову спроможність на підльоті до узбережжя. Руйнувань та постраждалих не зафіксовано.

«Ворог продовжує тактику точкових ракетних ударів, випробовуючи і розвідуючи системи протиповітряної оборони. Будьте уважні і свідомі, при попередженні про небезпеку переходьте в укриття», – кажуть військові.

Зі свого боку речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в етері національного телемарафону додала, що Одещина потребує специфічних систем ППО саме для балістики, адже цей тип озброєння складно збивати.

«Одеський регіон потребує додаткового посиленого захисту, оскільки тут функціонує дуже потужна економічна складова всієї економіки України. Це навігація, яка всупереч ворожим намаганням припинити портову і морську діяльність, продовжує функціонувати під егідою Сил оборони України», – зауважила вона.

Нагадаємо, вранці 6 березня війська РФ завдали ракетного удару по Одесі, коли з візитом прибув прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

Грецькі ЗМІ пишуть, що ціллю росіян був кортеж президента України Володимира Зеленського – вибух стався, коли він знаходився за 150 метрів від місцеперебування грецької делегації на чолі з Міцотакісом.

Втім у Силах оборони півдня не пов’язують цей ракетний удар із візитом Володимира Зеленського в Одесу.

Дотепер правоохоронці публічно не коментували цю атаку. Тільки речник МВС у коментарі журналістам сповістив про п’ятьох загиблих.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *