ОСТАННІ НОВИНИ

На залізничному вокзалі Львова встановлять ліфти

Наталя Дуляба

|

Приміщення головного залізничного вокзалу Львова пристосують для потреб маломобільних людей. Тут не лише змінять перони, а й облаштують ліфти, якими можна буде піднятися з тунелю на платформу. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Реконструкцію проведуть всередині вокзалу, вона охопить перони та підземні тунелі-переходи. Як розповідають у міському управлінні архітектури та урбаністики, тут облаштують високі перони та ліфти для безперешкодного доступу, зокрема осіб з інвалідністю.

«Ця реконструкція передбачає підвищення висоти перонів, влаштування додаткових ліфтів по три на кожен перон і забезпечення відповідних європейських стандартів доступності будь-якого потяга», – прокоментував фахівець управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Роман Крушельницький.

Цей проєкт реалізовуватиме «Укрзалізниця». Коли саме стартують роботи та у скільки вони обійдуться, наразі не відомо.

Нагадаємо, площу Ринок у Львові теж перемощують для зручного пересування маломобільних осіб, зокрема на кріслах колісних. Тут вирівнюють історичну бруківку та встановлюють тактичну плитку.

Крім того, для людей на кріслах колісних віднедавна у Львові запустили спеціальне таксі. Користування ним покривають коштом міського бюджету.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Візуалізація: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *