ОСТАННІ НОВИНИ

Львів платитиме за проїзд маломобільних людей на таксі

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада оплачуватиме проїзд людей на колясках на таксі, які для цього спеціально облаштовані. Одна особа зможе отримати до 800 грн на місяць. Відповідну ухвалу прийняли на сесії 8 лютого.

Йдеться про таксі Uklon, автомобілі сервісу спеціально адаптовані під перевезення людей на кріслах колісних. Така послуга у Львові запрацювала вперше наприкінці січня.

Тепер місто вирішило, що буде компенсовувати маломобільним особам такий проїзд.

«Людям, які мають інвалідність і пересуваються кріслом колісним, зможуть користуватися інклюзивним таксі і отримувати компенсацію з міського бюджету. Прийнятою ухвалою ми включаємо цю послугу в комплексну програму підтримки таких людей і власне встановлюємо розмір такої компенсації, він не перевищує 800 гривень», – цитує пресслужба мерії директорку департаменту гуманітарної політики Валентину Бартошик.

Компенсацію виплачуватимуть за вже здійснені поїздки. Для того, щоб її отримати, потрібно подати у Львівську міську раду пакет документів, серед них – ті, які підтверджують кількість поїздок на таксі.

Сам сервіс «Інклюзивний клас авто» запустили Uklon спільно з мережею OKKO та управлінням соцзахисту Львівської міськради. За два тижні послугою скористалися 46 пасажирів.

Для виклику адаптованої автівки у застосунку Uklon необхідно ввести потрібний маршрут та вибрати відповідний клас авто. Поїздки можна замовляти як безпосередньо по Львову, так і в околицях міста радіусом до 20 км.

Інклюзивні таксі оснащені гідравлічним або механічним підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки та кріпленнями для фіксації крісла колісного. Усі поїздки на авто цього класу виконують воді, які пройшли навчання щодо того, як спілкуватись і взаємодіяти з маломобільними людьми.

За офіційними даними мерії, загалом у Львівській громаді на обліку перебуває 1321 людина з інвалідністю (у тому числі й діти), які користуються кріслами колісними. Ще 286 осіб з інвалідністю мають ампутовані кінцівки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Роман Балук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *