ОСТАННІ НОВИНИ

Через зловживання алкоголем із модульного містечка на Сихові виселили шістьох людей

Наталя Дуляба

|

Із модульного містечка на Сихові, де тимчасово мешкають українці з інших регіонів, довелося виселити шістьох людей, які систематично зловживали алкоголем. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Як розповів керівник Центру соціальної підтримки вимушено переміщених осіб Володимир Головатий, шестеро переселенців більше року систематично порушували правила проживання у модульному містечку на Сихові. Першочергово йдеться про зловживання алкоголем.

Це спричиняло дискомфорт іншим мешканцям, тож вони скаржились на таких сусідів. Зрештою порушників вирішили виселити.

«Щоб ці шестеро людей не залишились на вулиці чи не виникли інші негативні наслідки, пов’язані з відсутністю житла, працівники нашого центру надали їм інформацію про прихистки у Львові із зазначенням адрес та контактних номерів телефонів. Тобто кожному було запропоновано альтернативне розміщення в межах нашої громади. Хочу наголосити, що ми реагуємо на кожне порушення правил проживання, адже це – найперше безпека і якість життя для інших мешканців модульного містечка», – прокоментував Володимир Головатий.

Зазначимо, що модульне містечко на Сихові «Маріяполіс» (на честь Маріуполя) облаштували навесні 2022 року, в взимку 2023-го його додатково розбудували. Тут живуть українці, яким довелося покинути власний дім через повномасштабне вторгнення РФ. Зараз тут мешкають близько 1000 людей, майже 260 з них – діти

У містечку є 8 двоповерхових житлових будиночків, окремі санвузли та їдальні. Під потреби людей з інвалідністю тут адаптували усі душові та туалетні кабінки на перших поверхах. Для дітей облаштували 10 ігрових кімнат і кінотеатр, запровадили безкоштовні заняття з англійської та дитячий садок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *