ОСТАННІ НОВИНИ

Україна очікує від ЄС рамки переговорів про вступ до 12 березня, – Стефанішина

Ольга Денисяка

|

Україна очікує, що Єврокомісія не пізніше 12 березня представить переговорну рамку щодо вступу в ЄС. Про це сказала віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, передає УНН.

«Не пізніше 12 березня ми очікуємо, що Єврокомісія представить переговорну рамку і оцінить прогрес в реформах для того, щоб вже 19 березня країни ЄС могли ухвалити рішення. Ми сподіваємося, що затягувань не буде», – сказала Стефанішина.

Вона зазначила, що є, на жаль,  сумні випадки, коли через внутрішні проблеми в парламенті є звернення в Єврокомісію.

«Це дуже сумна практика, і я досі не знаю який це матиме вплив», – додала Стефанішина.

Як повідомляв Львівський портал, на саміті 14 грудня минулого року Європейська рада вирішила розпочати переговори з Україною щодо її вступу до ЄС, незважаючи на те, що прем’єр Угорщини Віктор Орбан щоразу погрожував накласти вето. Рішення щодо України Єврорада ухвалила, коли політик покинув залу.

Сам статус кандидата у члени Євросоюзу Україна отримала у червні 2022 року, тож її шлях до відкриття переговорів зайняв майже півтора року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *